Belangrijkste voordelen

  • Alle informatie is real-time online te volgen en uitvoerder wordt via sms-berichten op de hoogte gehouden van het bereiken van de streefsterkte.
  • Aan de hand van betrouwbare meetgegevens het juiste moment van de voorspanning bepalen.
  • Versterkt de samenwerking tussen de betrokkenen op de bouwwerkplaats en heeft een positieve invloed op de bouwkwaliteit.
  • Werken met zekerheid vermindert de kans op fouten en vergroot het werkplezier.

> Lees verder over meer voordelen

Projectgegevens

Bouwen met passie: passief, innovatief en *****
In het hart van Brussel komt een gebouw met 4 indrukwekkende kantoortorens. Het innovatieve project wordt een passief gebouw en heeft als doel een BREEAM ***** (‘uitstekend’) -certificaat te behalen. Maar dat is niet de enige uitdaging.

Aanbrengen voorspanning blijft spannend
Om in elke toren grote vloeroverspanningen te realiseren, worden de vloeren gemaakt van voorgespannen beton. Het op tijd aanspannen van het beton moet gebeuren binnen een bepaald sterktegebied. Het beton mag niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. Dit betekent dat de timing nauw luistert.

Om die reden is ConSensor toegepast. De projectmanager kan via de website de verharding van het beton op de voorspanpunten van elke etage in realtime volgen. Wanneer de aanspansterkte bijna is bereikt, krijgt de uitvoerder een sms-bericht, zodat er op tijd gehandeld kan worden. Het aanbrengen van de voorspanning blijft spannend, maar door ConSensor is er zekerheid en minder stress.